Recension, Articles

Live Life Living - track by track guide

27. června 2014 v 17:55

Elliotovo páté album vychází přesně za 10 dní, a proto jsme si pro vás připravili překlad rozhovoru pro Mirror.co.uk, ve kterém Example rozebírá skladbu po skladbě. Jedná se o velmi zajímavý článek, ve kterém je zpěvák maximálně otevřený. Přiznal, že většina textů je o Erin, ale také o kamarádovi, který spáchal sebevraždu. Také zde zmiňuje, že jako další single by chtěl zamilovanou baladu Seen You.
přeložila Greenda


Daná Examplova záliba ve tvorbě dobré hudby - nečisté rapové tracky plné neuznání, energické electro popové melodie, temná a zadumaná taneční muzika - jenom tohle se zdá být to pravé, co zamíří na jeho páté album Live Life Living. Setkali jsme se s ním, abychom si popovídali, jak jeho nová nahrávka vlastně zní.

Example (pravým jménem Elliot Gleave, přesto se nám ho v jednom bodě rozhovoru podařilo nazvat 'El', aniž by se rozezněl alarm, což je dobře) byl víc než šťastný, když s námi mluvil o veškerých vstupech a výstupech vložené do nové nahrávky od nahrávání v prosluněné LA po psaní songů o jeho nádherné ženě Erin, aby se vyhnul očividnému úskalí neznít až příliš jako Adele.

Live Life Living je energická pocta rave kultuře devadesátých let, která se ohlíží na obrovské momenty v tehdejší taneční muzice při pobytu v přítomnosti.

Zde je jeho průvodce track za trackem nového alba:

Next Year

"Tohle jsem napsal v době, kdy jsem pobýval v Beverley Hills s Stuartem Pricem, který produkoval nějaké tracky na albu. Skladba je o mých kámoších, kteří celý rok tvrdě pracují, pak se těší na svůj velký víkend na Ibize nebo na víkend strávený na V Festivalu. Když se odreagují na těchto velkých požitkářských akcí, zapomenou na svět. To je to, co čem je tento track.

Je to o tom být tady příští rok ve stejnou dobu. Je to jako rituál. V tomhle synthu jsem chtěl směřovat k Chemical Brothers a možná taky trochu k Oasis. Lidi to můžou slyšet v mém hlase, protože zní trošku jako Gallager. Z tohoto alba se vám nepostaví vlasy, je o létě, párties a devadesátkách. Tenhle song tohle všechno shrnuje."

Example chce spolupracovat s One Direction: "Rád bych s nimi něco udělal"

29. března 2014 v 20:50

Fakt, že by Example chtěl pracovat s One Direction není žádnou novinkou. S touto myšlenkou koketoval již v polovině roku 2012. Ale zřejmě až nyní dosáhne Elliotův "sen" konktrétních obrysů". Své plány odhalil deníku The Mirrors.
přeložila Greenda


Zpěvák také odhalil, že by jednoho dne rád pracoval s Ollym Mursem nebo Disclosure.

Example otevřeně promluvil o touze pracovat s One Direction na společném songu v budoucnu, poté co s nimi navázal přátelství na letošních BRIT Awards 2014.

Zpěvák, kterého proslavil hit 'Changed The Way You Kiss Me', říká, že by byl určitě otevřený spolupráci s britským boybandem a psaní tracků jim na míru.

"One Direction, dobře jsem si popovídal s Liamem a Harrym na BRITs," svěřil se Example deníku The Mirror tento týden. "Rád bych s nimi něco udělal."

Elliot se také přiznal, že by rád udělal něco s ostatními umělci jako jsou Olly Murs a Disclosure.

"Jsem pro spolupráci s Ollym Mursem, mluvil jsem s ním o psaní songů, které by byly pro něj," dodal. "Na druhou stranu miluju undergroundovou taneční formaci Disclosure, Rudimental, Klaxons.

Spolupráce Exampla a Eda Sheerana se zřejmě nedočkáme

29. března 2014 v 19:47

Určitě si vzpomínáte na The Brits 2012, kde Elliot veřejně rozhlašoval, že s Edem Sheeranem pracují na společném songu s názvem Throw It All Away. Ten měl vyjít tentýž rok v červnu zcela zdarma. Nestalo se tak, protože prý oba umělci měli nové singly, tudíž neměli důvod vydávat něco dalšího. Postupem času toto téma poněkud vyšumělo a nyní Example přišel s nepříliš dobrou zprávou. Pro Daily Star řekl, že si oba vzájemně spolupráce na nových albech zakázali.
přeložila Greenda


Example řekl, že si s Edem Sheeranem spolupráce na jakýchkoliv věcech odepřeli, protože přišel čas, aby se namísto toho zaměřili na svou vlastní hudbu.

Elliot i Ed jsou tento rok připraveni oznámit nebo vydat své nové nahrávky a říkají, že omezí hvězdné spolupráce, aby se ujistili, že jejich nová hudba je postavena na vlastních zásluhách.

"Oba jsme příliš obaleni spolupracemi na našich posledních albech," prozradil Example tento týden deníku Daily Star. "Ed chce svůj hlas nachvíli postavit do středu pozornosti.

"Souhlasím [s ním]. Před dvěma lety jsem udělal devět spoluprací v jednom roce, takže všechn, co jsem udělal loni, byl track s Pet Shop Boys," vysvětlil. "Mé nové album jsem komplet já."

Britská hvězda také otevřeně promluvila o svém blízkém kamarádstvím s Edem Sheeranem a říká, že miluje sound další zpěvákovy nahrávky.

"Moc často Eda nevídávám, protože je v těchto dnech v zahraničí, ale nedávno jsme se sešli na obědě, odhalil. "Pouštěl mi něco z nového alba a zní to hodně dobře.

"Každý song zní jako číslo jedna," dodal Example.

ZOO Britain's Coolest Man 2014

21. února 2014 v 18:40

Tak a je to tady! Example tento týden obdržel svou první cenu vůbec! Pokud přemýšlíte nad tím, zda se náhodou nejedná o včerejší středeční Brits a zda byl vůbec nominován, zachovejte klid. Paradoxně se totiž o hudební cenu nejedná. Čtenáři britského erotického ZOO Magazine ho jmenovali "Britským nejcoolovějším mužem roku 2014".

Elliot dobyl čtenářskou anketu a přeběhl tak herce Idrise Elbu a kulečníkového hráče Ronnieho O'Sullivana. Loňská dvojka princ Harry spadnul až na čtvrtou pozici. Navzdory nadšení z vítězství, Example překvapivě řekl, že je to první ocenění, které za svou kariéru dostal!

Doslova řekl: "Je to doklad toho, jak zbytečné a hloupé galavečery jsou, bez urážky, že jsem za celou svou osmiletou kariéru nikdy nic nevyhrál."

POSLECHNOUT

Example se tak svým triumfem připojí k minulým vítězům této ankety, což jsou: Noel Gallagher, Michael Bisping Dynamo a Carl Froch.

Redaktor magazinu ZOO Damien McSorley dodal: Example je titulu "Britain's Coolest Man 2014" velmi hoden, protože povýšil sám sebe k tomu, aby se stal jedním z předních britských hudebníků.

"Má slávu, štěstí, nádhernou manželku, ale zároveň zůstává pořád stejný - nohama na zemi. Porazil Idrise Elbu, Ronnieho O'Sullivana and Prince Harryho, což ukazuje že postavení, pozadí nebo dokonce profese na "Muži Británie" nezáleží - stačí tvrdá práce, víra v sama sebe a trocha legrace."


Top 20 Coolest Men in Britain 2014:
  1. Example
  2. Idris Elba
  3. Ronnie O'Sullivan
  4. HRH Prince Harry
  5. Benedict Cumberbatch
  6. Guy Martin
  7. Dapper Laughs
  8. Tom Daley
  9. Michael Bisping
  10. Alex Turner

I Like Music: Interview #810 - Example

23. září 2013 v 9:49

O tento extrémně vyčerpávající rozhovor se postarala @kimhillyard prostřednictvím serveru ilikemusic.com. Určitě stojí zato, si jej přečíst celý, protože se dozvíte i nová fakta nebo ta, o kterých Elliot dosud s nikým veřejně nemluvil.
přeložila Greenda

Vytrvalá pracovní morálka, nesmírný smysl pro enthusiasmus a nekonečná dávka sebevědomí. Rodák z Fulhamu, Example zaznamenal vzestup ze skromných poměrů k jedné z nejvyhledávanějších britských hitparádových hvězd posledních let.

Letos v létě byl hlavní hvězdou šesti festivalů, vystupoval 20krát v rezidenci Mallorca a Ibiza Rocks, zarezervoval rozsáhlé americké podzimní turné a upsal se přední nahrávací společnosti Sony. Také si našel čas pracovat na svém pátém albu, představuje svůj akutální single 'All The Wrong Places' - laserem prosvětlená klubová hymna zakončena masivně dopadajícím a luxusním videem, který je na hony vzdálený drzému užvaněnému rapu, se kterým Example začínal.

Milujte ho nebo nenáviďte, jeho úspěch mluví sám za sebe. V tomto čtvrtém rozhovoru, jsme mluvili o tom, jak daleko zašel, jakým způsobem skládá své songy, proč o sobě nikdy nepochybuje a proč chce vždycky, ale vždycky víc.

ILM: Ahoj Example. Ráda tě zase vidím.
Example: Jo! Haha. O čem se budeme bavit tentokrát?

ILM: Ehm...O hudbě.
Example: Ach tak, samozřejmě. Mám Rád Hudbu [I Like Music]. Miluju povídání o hudbě.

Digital Spy: "Připadá mi, že nastal ten správný čas být celosvětový"

10. září 2013 v 18:11

Máme pro vás rozhovor, který s Elliotem udělal server digitalspy.co.uk. V interview se dozvíte jak staré, tak nové skutečnosti ohledně nového alba, svatby a mnoho dalšího.
Přeložila Greenda


Loni se Example odvážil vysmeknout elektronické taneční hudbě se svým čtvrtým albem The Evolution of Man, kde se namísto toho rozhodl vydat grunge skladby se smíšeným hodnocením.

Od té doby opustil nezávislou nahrávací společnost Ministry of Sound a podepsal významnou smlouvu se Sony pro páté album, které podle něj bude ovlivněno kousavým house zvukem, kterým se pyšní třeba Chemical Brothers a The Prodigy.

Setkali jsme se s ním, abychom zjistili více o této nahrávce, jeho cílech a o tom, jak nakládá se svým manželským životem.

Čau Example. Už je to dlouho, co jsme s tebou mluvili a teď ses upsal Sony labelu... co se stalo?
"Vyzývali mě už mnohokrát. Ministry of Sound byla výzva, protože se postaralo o úspěch mých největších hitparádových hitů. Už jsem toho docílil poměrně dost, ale Sony ze mě chce celosvětovou jedničku. Chtějí, abych hrál show v arénách po celém světě. Ani nevím, jak se to podařilo, všechno byla to náhoda! Sony na mě klade nároky, abych psal i více nejlepších songů, jaké jsem kdy udělal."

MTV.co.uk: Tetování Cheryl Cole vypadá jak levný balicí papír

30. srpna 2013 v 21:53

O tom, že Example nemá Cheryl Cole příliš v lásce už víme nějaký ten pátek, kdy prohlásil, že je Chezza v Americe nikdo. Nyní na ni v rozhovoru pro MTV.co.uk opět přišla řeč ve spojitosti s novým tetování.
Celý rozhovor si můžete přehrát [zde]. Mimo to přišla řeč také na nové album - žádný rap, žádné spolupráce; label, klip nebo skandální vystoupení Miley Cyrus na VMA

EXKLUZIVNĚ! Hvězda se domnívá, že Chezzain inkoust je na všech špatných místech /'All The Wrong Places'/…

Example se podělil se svým názorem na obrovské tetování, které má Cheryl Cole na zadku… a vzalo mu řeč!

Chezzain rozsáhlý design byl odhalen tatérem Nikki Hurtadoem během víkendu na Instagramu, obrázek zachycuje Cherylin holý zadek pokrytý červenými růžemi.

Example o All the Wrong Places: “Tenhle klip je velká upocená lidská klec”

16. srpna 2013 v 13:17

Den po uveřejnění klipu k singlu All the Wrong Places byl zveřejněn na DailyStar.co.uk velmi pěkný rozhovor, kde se nám Elliot snaží rozšifrovat jeho smysl. A nakonec stejně zjistíme, že klip žádný smysl nemá :D Pokud chcete vidět rozhovor i vizuálně, přejděte [ zde ], kde navíc ohalí svůj špatný dojem z Robina vana Persiea

EXAMPLE zapojil běžce a akrobaty, aby jeho nový klip byl dramatičtější než ty předchozí.

31letý zpěvák, vlastním jménem Elliot Gleave, vypustí All The Wrong Places 8. září.

Redaktor briského časopisu Daily Star - Jim Carr se připojil k Elliotovi přímo na place, který byl obestaven kulisami v podobně neprodyšného skladu, kde visel kovový rám obklopující zpěváka a kapelu.

Řekl: "Tenhle klip je velká upocená lidská klec."

"V dnešní době je těžké udělat zajímavé klipy, protože většina z nich jsou pořád stejné, ne? Byl jsem sám proti sobě proviněný."

Example o novém albu: ''Je to party album plné dělobuchů; nic příliš experimentální nebo příliš chytré"

10. srpna 2013 v 19:20

Přinášíme vám čerstvý rozhovor o který se postaral John Balfe ze serveru entertainment.ie. V interview vás čeká plno překvapivých novinek a aktualit! Více netřeba prozrazovat. Prostě si jej přečtěte.
Přeložila Greenda


V dnešní době není ve světě taneční hudby moc větších jmen než Example. Londýňan - který minulý týden navštívil naše město, aby vystoupil na Oxegen festivalu - se chystá vydat své páté album v březnu příštího roku a prozrazuje Johnovi detaily o nahrávání alba, o tom, jak pomalu definoval svůj styl hudby během let a o hraní před irským publikem. Jen mu neříkejte rapper, okay?

John Balfe: Jak jsi na tom, pokud jde o pátou desku?
EXAMPLE: Většina alba je hotová, myslím, že jsem dokončil okolo jedenácti nebo dvanácti tracků a potřebuju napsat ještě tři nebo čtyři. Není to moje volba, je to volba nahrávací společnosti. Single, 'All the Wrong Places' vychází v září. Druhý single vyjde v prosinci a další pak březnu, takže album vyjde taky v březnu. Bude to pravděpodobně moje první album, které bude k dostání po celém světě. V minulosti moje alba vycházela jen ve Spojeném Království, Irsku a Austrálii. Všude jinde na světě to byla noční můra sladit licenční ujednání pro album, ale teď by to mělo být jednodušší, když jsem u Sony.

JB: Podle všeho se ti upsáním labelu Sony, otvírá více bran do světa, je to tak?
E: Přesně. Bude to album na víkend. Je to party album plné dělobuchů; nic příliš experimentálního nebo příliš chytrého, žádné balady nebo experimentální momenty s kytarou. Je to "co se ozývá, když mluvíte do plechovky" electronické/synth/rave party album a je to to nejlepší, co jsem udělal v průběhu let, takže pokud si myslím, že to není rozbité, neopravuju to.

eBay auction for Teenage Cancer Trust

4. července 2013 v 13:07

O tom, že Example hodlá vydražit několik svých věcí z klipů/alb pro charitu, jsme informovali už v tomto článku. Nevěděli jsme ovšem, kdy přesně se tato událost koná a co přesně do aukce jde. Ovšem po přečtení článku níže budete mít jasno a čas vymýšlet strategii, jak získat svůj vysněný kousek. - Sledujte tento odkaz
Přeložila Greenda


Pokořitel hitparád a na BRITs nominovaný interpret Example byl oznámen jako poslední oficiální velvyslanec pro Teenage Cancer Trust.

Zpěvák hitu Changed The Way You Kiss Me je horlivým zastáncem charity od loňského roku, kdy headlinoval výroční charitativní koncert pro Teenage Cancer Trust na Royal Albert Hall. Od té doby osobně věnoval přes £20,000 prostřednictvím guest listu darů ze své poslední arena tour a také navštívil různé jednotky Teenage Cancer Trust napříč Spojeným Královstvím, aby se setkal s mladými pacienty onemocněnými rakovinou.

Na oslavu své nové role Elliot Gleave aka Example daroval některé kousky ze svého šatníku pro speciální aukci, která bude zahrnovat deset párů tenisek a deset bund, které nosil, když vystupoval na stagi, na profesionálních fotkách a ve videoklipech. V neděli 7. července od 20:00 po dobu jednoho týdne budou moci fanoušci získat do svých rukou jednu z těchto věcí jako je bunda z kolekce Versace, kterou měl na sobě loni na předávání BRIT Awards, podepsané tenisky, které měl ve videu ke Kickstarts a celou hromadu limitovaných kousků, včetně bund David Beckham pro Adidas a McQueen pro Puma.

Example, který má nespočet No 1 singlů a alb, bude i nadále pokračovat ve své podpoře během letního pobytu na Ibiza Rocks a Mallorca Rocks, které jsou také oficiálními partnery charitní organizace Teenage Cancer Trust pro sezónu 2013.

New ambassador of the Teenage Cancer Trust

4. července 2013 v 12:15

Náš Elliot opět projevil, že to není jen showman, ale muž se srdcem na pravém místě. Stal se totiž novým velvyslancem Teenage Cancer Trust, a tudíž organizace, která se stará o teenagery postižené jakoukoli formou rakoviny v Británii
S touto zprávou přišel oficiálně server Pressparty.com.
Přeložila Greenda


Kickstarts hitmaker Example byl včera (3. července) oznámen jako nový velvyslanec organizace Teenage Cancer Trust.

Hvězda, která osobně přispěla organizaci přes £20,000 a minulý rok odehrála svůj set na jednom z charitativních koncertů, vydala prohlášení o zajímavých novinkách a vysvětlila, že je velmi nadšená z toho, že se může aktivně podílet na této fantastické charitě:

"Když mě Teenage Cancer Trust požádala o to, abych se stal jejich velvyslancem, byl jsem poctěn!"

"Po setkáních s mnoha mladými lidmi na mé Royal Albert Hall show a návštěvách pěti jednotek, abych viděl jejich práci z první ruky, neměl jsem důvod, abych odmítnul. Je důležitější cítit se jako jednotlivec, než abych se trpělivě setkával s dalšími mladými lidmi, se kterými můžete být v kontaktu a Teenage Cancer Trust toto umožňuje."

Fanoušci této hvězdy mohou také přispět £1 organizaci Teenage Cancer Trust odesláním SMS s jeho jménem, 'EXAMPLE', na 70300.

PerthNow.com.au: 'No famous people' at Erin McNaught and Example's wedding

6. května 2013 v 13:45

Oproti předešlému článku vám přinášíme opravdu žhavý rozhovor, který je starý teprve pár hodin. O článek se postaral australský server perthnow.com.au V něm se také dočtete několik zajímavostí, které souvisí s blížící se svatbou :)
Přeložila Greenda



BRITSKÝ hudebník Example aka Elliot Gleave - nechává plány svatby na své australské snoubence, bývalé moderátorce MTV Erin McNaught.

"Erin mi jen dá seznam věcí, ze kterých se má vybrat. Je to jako A, B nebo C," řekl Gleave.

"Ona ví, co chce."

Pár se bude opírat o "malinkou" a "velice soukromou" svatbu v rodném městě Erin McNaught - Brisbane, 18. května.

bangshowbiz.com: Example's fantasy wedding cake

6. května 2013 v 12:29

Jelikož se Examplův svatební den kvapem blíží, rozhodli jsme se vám přiblížit i několik detailů ohledně svatby. Tento článek je starý zhruba měsíc. O rozhovor se postaral More Magazine, zveřejnil ho BangShowbiz.com, ovšem my se postarali o překlad z www.monstersandcritics.com :)
Přeložila Greenda


Example chce, aby jeho svatební dort vypadal jako "něco" z Pána Prstenů.

Zpěvák - vlastním jménem Elliot Gleave - v současné době plánuje květnovou svatbu, kde pojme za choť svou australskou snoubenku Erin McNaught. I přesto, že kontrolu nad "velkým dnem" většinou přebírají ženy, Elliot si přísně potrpěl na výběru svatebního dortu.

MTV.co.uk: Jsem rád, že je album The Evolution Of Man odstrčené

6. dubna 2013 v 20:40

V čerstvém rozhovoru pro MTV News se například dozvíte, kdy Elliot vydá svůj další single. Který to je, však ještě neprozradil, ale prý těsně po vydání TEOM padla zmínka o Queen Of Your Dreams. No necháme se překvapit :)
Rozhovor existuje také ve video-formě: [ Example Interview, Snowbombing 2013 ]
Přeložila Greenda


Example odhalil, že je rád, že jeho poslední album The Evolution Of Man "sešlo z cesty" a také prozradil, že v létě uvolní svůj další singl.

MTV News získalo exkluzivní rozhovor v zákulisí před Elliotovým vystoupením, které proběhlo dnes večer v
The Forest Party na letošním ročníku festivalu Snowbombing, zpěvák hitu Say Nothing- aka Elliot Gleave - nám řekl:


"Poslední album ... zdaleka neprodalo tolik kopií, co Playing In The Shadows, ale vždycky jsem chtěl nahrát rockové album. Tak jsem udělal svou verzi elektronického rockového alba a jsem docela rád, sešlo z cesty."

CityBee:"Vlastní letadlo nemám, víš jak je to drahý?"

19. března 2013 v 18:55

Přečtěte si milý rozhovor, který s Elliotem dělala redaktorka webu CityBee, Jana Samšuková. Opravdu stojí za přečtení :)

Elliot John Gleave aka. Example je, považte, úplně obyčejnej, uvolněnej, kamarádskej týpek. Žádná hvězda, žádné manýry, žádný "jednu fotku, pak to dej pryč". Hned po podání ruky jsme se spřátelili. Moje angličtina je teď tak trochu prolezlá novozélandským slangem a on v těchto končinách poslední dobou tráví hodně času. Strašně se smál. Dokonce máme v rukávu dobrou náhodu. Oba jsme v ten samý týden navštívili novozélandský Hobitín. "No nekecej!" A tak se prolomily ledy…

Elliote, sundej si tu čepici, nevidím ten tvůj proslulý nový sestřih, o kterém jsi tak zuřivě tweetoval!
Jo jo, tady, koukej.

Pěkný, ale tu čepici si klidně nech, taky není špatná.
Haha. Dík. Je to moje pohodlňoučká čepička.

Pojďme k věci. Jak všichni fanoušci víme, tvoje pravé jméno je Elliot. Teď tě ale většina lidí zná spíše pod tvým pseudonymem. Na co slyšíš víc? Jak na tebe lidi volají?
Většinou na mě volají Elle! Fanoušci, rodina i kamarádi. Ale jsem zvyklej už na všechno. Na Example se taky otočím.

Recenze na pražský koncert z Incheba Areny, 15.03.2013

19. března 2013 v 18:33
Hned po pražském koncertě se vyrojilo několik na sobě nezávislých recenzí, které přibližují a hodnotí jak celkovou atmosféru v Incheba Aréně, tak samotný Examplův výkon.
Je jen na vás, se kterou z recenzí budete sympatizovat :)


Examplův řetízek si neodpočinul ani v Praze

"Začínat koncert jedním z největších hitů je s odpuštěním pěkná pitomost. Přesvědčili se o tom i fanoušci britského zpěváka a rappera Exampla, který jako otvírák své pražské show v Incheba aréně zvolil skladbu "Kickstarts". Málokdy se totiž stane, že by byl zvuk vyladěný k dokonalosti už u první písně, a tak mnozí místo intenzivního prožitku své oblíbené písničky přemýšleli nad tím, jestli jsou víc utopené bicí, klávesy nebo vokál. ..."


Za Exampla nelze najít "Perfect Replacement"

"...Angličan se pak v Close Enemies s fanoušky podělil o to, jak měl poslouchat svou matku, posléze je vyzval, aby byli "fucking stupid" a ujistil je, že se vrátí zpět. Example toho kolem moc nenapovídá, v hospodě by to byl asi ten kluk, co sedí v koutku a poslouchá, vše potřebné ale sdělí skrze své písně. Nebudeme znovu omílat, jak moc netradiční hvězdou na poli taneční muziky rapper je (to si ostatně můžete přečíst v naší recenzi). Jeho pražský set tryskal emoce na všechny strany a kolemjdoucí museli být poraženi všemi starostmi, které publikum v hale zahazovalo za hlavu. ..."


LIVE: Example do Prahy (ne)přivezl svoji evoluci

"Po koncertě se společně se snoubenkou Erin McNaught a ostatními přesunuli do klubu Roxy, kde právě hrál Friction - jeden z producentů jeho posledního alba The Evolution of Man. Tady pak probíhala párty až do rána a kdo byl tak předvídavý a zamířil do právě sem, může se fotkou s Examplem pochlubit kámošům. ..."


Example 16.3.2013 (Incheba Arena, Praha)

"Do Prahy se opět vypravil britský talent a sympaťák Example. Ten v Česku byl minulý rok hned dvakrát a vyzkoušel si tu fungování v klubu a na festivalu Rock for People. Tentokrát měl před sebou novou výzvu v podobě halového koncertu. Jak se s výzvou popral? A jak se koncert vydařil? To se můžete dozvědět z našeho reportu. ..."


Jinak pokud byste ještě někde našli nějakou recenzi na tento koncert, ozvěte se ;)

Právo: Rád bych jednou využil mail na Liama z The Prodigy

17. března 2013 v 13:18

Přečtěte si rozhovor, který Example poskytl ještě před pražským koncertem českému deníku Právo, ve kterém například nastínil své páté album a taky se dozvídáme, že malý chlapec na obalu desky ve skutečnosti sám Elliot není! Docela překvapující


Do Prahy jste přijel už ve čtvrtek. Užil jste si den?
Ano, zašel jsem se do města najíst, navštívil centrum, třeba Václavské náměstí, prošel jsem se kolem řeky a sedl si do baru. Byl to krásný den.

Jste šťastný?
To opravdu jsem. Hodně. Jsem na turné, jezdím po světě a hraju spoustu koncertů, což je přesně to, co mám rád.

Jak často vás někdo chválí za vaši hudbu?
Neustále. Denně mi na Twitter přichází stovky krásných zpráv. Lidé mi poslali už asi deset tisíc tweetů, které mi lichotí.

A když potkáte své fanoušky osobně, o čem si s vámi chtějí povídat?
Většina z nich úplně ztuhne a nic neříká. Je to občas trochu divné. Nikdy se na nic neptají, jenom na mě koukají a podávají mi věci, abych se na ně podepsal. Jsou většinou trochu v šoku.

Nové album bude ovlivněno THE PRODIGY a THE CHEMICAL BROTHERS

10. března 2013 v 17:07

Podle deníku The Sun Example pracuje na novém albu.
přeložila Greenda

Podle jeho slov bude nové album inspirováno The Prodigy a Chemical Brothers a bude se lišit od hudby, kterou doteď dělal.

Řekl: "Chci se odpoutat od four-to-the-floor (= společný charakteriský beat doprovázený těžkými bassy za samplingu jazzu, funku, nebo obvykle diska - základ většiny z taneční muziky) v hudbě House."

"Před 2 lety to bylo vzrušující, ale teď to hraje každé rádio."

Example a Erin McNaught se budou brát v květnu

11. ledna 2013 v 16:26

Examplovy strasti okolo svatby

A je to tady. Example už loni avizoval, že se příští rok ožení. A hele - 10. ledna 2013 vyrukoval s následujícími detaily.
Tento kratičký rozhovor poskytl britskému časopisu Daily Star. Ale i z toho minima, co si můžeme přečíst cítíme typického chlapa :)

Example si myslí, že se jeho svatba s 30letou australskou herečkou a modelkou Erin McNaught už vymyká kontrole.

30letý rapper přiznal: "Moje snoubenka plánuje svatbu skoro denně a je to čím dál dražší"
"Taky se začali objevovat náhodní hosté. Začalo to s 50 lidmi a teď je to téměř 100. Nemůžu vám dát konkrétní informace o svatbě. Jen vám prozradím, že bude v květnu ato v Austrálii".

4music: Nejlepší a nejhorší vzpomínky roku 2012

2. ledna 2013 v 11:17

Rok 2012 je úspěšně za námi. Žádný konec se nekonal, což je asi dobře, protože Elliot úspěšně navázal na svůj předcházející skvělý rok, kdy se mu konečně podařilo prorazit dále do Evropy a na další kontinenty.
Věříme, že Elliot bude i v roce 2013 pokračovat ve své krasojízdě a bude se i nadále zlepšovat a vycházet vstříc svým fanouškům, protože právě kvůli tomu ho milují fanoušci po celém světě.
V následujím článku si můžete přečíst, jak sám Example zrekapituloval svůj "busy" rok pro server 4music.com. Naše stránky budou rekapitulovat taktéž, ale až překročí hranici 20.000 návštěvníků, což se do konce roku sice nepovedlo, ale přijde to záhy.
přeložila Greenda

Example servíruje své vzestupy a pády roku 2012

2012 byl dalším masivním rokem pro britskou taneční legendu Example. Za tuto dobu zaznamenal dva obrovské hity - Say Nothing a We'll Be Coming Back, a pustil se do jedné ze svých nejšílenějších letních tour - celkem odehrál 49 koncertů. Všechna tahle tvrdá práce si však vybrala svou daň. Závažné zranění achilovy šlachy ho totiž stručně řečeno vyřadilo ze hry.

Naštěstí měl při sobě nějaké to rozptýlení poté, co se zamiloval do své nové snoubenky, australské herečky a modelky, Erin McNaught.

Níže si můžete přečíst některé z jeho vzestupů a pádů tohoto rušného roku.

Nejlepší koncert
Řekl bych, že ten v O2 Areně. Vyprodat ji byla pro mě obrovská věc - obrovská celoživotní ambice... 18,000 lidí, víte, všichni tam byli pro mě, zpívali všechny moje songy. Bylo to docela emocionální.

Musicweb.cz: "5 věcí, které jste o něm (ne)chtěli vědět"

10. prosince 2012 v 19:22

Redaktorka českého serveru musicweb.cz sestavila 5 faktů, které jsme doposud na tento blog nevložili, nebo jsme je jen nepřímo naznačili. Takže doporučujeme přečíst, abyste si rozšířili obzory :)
A přednostně se zaměřte na 5. bod! Píše se tam o nás - o blogu a o našem legendárním krtečkovi! :)

Koncert Exampla 15. března 2013 v Incheba Areně bude stejně jako letos patřit k hudebním událostem roku. Přátelským přístupem, hitovým potenciálem a především energickými show si během dvou zastávek v České republice vybudoval až fascinující základnu příznivců, jež ostrým tempem narůstá. Pro ty, jejichž sluchovody registrují slovo Example s tímto článkem poprvé, nebo skalní fans, již si chtějí ověřit svou znalost pojmů elliotovského slovníku, je tu v pěti bodech průstřel zpěvákova života.

1. První album Exampla nebylo What We Made
Hnidopichové by mohli namítat, že se nejedná o regulérní nahrávku. Prvenství jí ovšem upřít nelze. Po šesti letech, čtyřech úspěšných albech a stadionových hitech, kdy se na koncertech při úvodním pam-pam-pam-pam-pam tancovačky Changed the Way You Kiss Me pravidelně spouští z oblak trakaře, si s nadsázkou snad jen Honza od Vedralů vzpomene na album předělávek We Didn´t Invent the Remix. A to ne, že by jeho zvukové součástky nepracovaly na plné obrátky.

Návrat do Austrálie?

4. října 2012 v 10:50

Skutečnost, že by se Example měl odstěhovat zpět do Austrálie, kde žije nejen jeho sestra, ale vpodstatě i celá rodina, je téměř jistá. Serveru dailytelegraph.com.au to prozradila Elliotova přítelkyně Erin McNaught.
Co to znamená pro nás? Hlavně to, že to Ell bude mít do Evropy zase o něco dál. A možná taky to, že časový posun jeho zpráv a tweetů bude poněkud "rozdílnější" než doposud.
Přeložila Greenda


Erin McNaught a její přítel Elliot Gleave plánují návrat do Sydney.

Jen co se Erin McNaught dostala do britského života, prozradila, že by se ona a její nápadník "DJ" Example mohli vrátit zpět do Sydney už v příštím roce.

30letá modelka říká, že si užívá Londýna už 3 měsíce, kdy se sem přestěhovala, aby byla se svým přítelem, jehož skutečné jméno je Elliot Gleave, ale ráda by byla zase zpět v Sydney.

"Elliot a já se chceme vrátit zpět do Austrálie za rok nebo za dva", řekla časopisu Insider.

Bývalá moderátorka MTV, která potvrdila, že svatba je na pořadníku příští rok, je tento týden v Sydney kvůli práci i zábavě.

POP JUSTICE: Example si myslí, že meet-and-greets v zákulisí jsou "skandál"

29. září 2012 v 17:58

V "rozhovoru" pro POP JUSTICE se Elliot ukazuje jako opravdový charakter. Snad mu tyto nehvězdné manýry vydrží co nejdýl :)
Přeložila Šárka Gardo


Example nerad nabývá peníze za to, aby se s ním fanoušci mohli setkat v zákulisí po koncertě.

Povídám si s Daily Star Playlist a "Shot Yourself in the Foot Again" hitmakerem, ten říká: 'Je to brát si peníze za nic. Je to hanba. Proč by lidé měli platit £200 za to, že si semnou mohou podat ruku a vyfotit se?'

Stále čistě o tom všem, ještě dodal: 'Slyšel jsem o jedné kapele, která bere £200 za 200 lidí po každém koncertě, takže dostanou £40,000 za noc. To je strašné.'

I Like Music: Interview #784 - Example

29. září 2012 v 16:40

Máme pro vás poměrně čerstvý rozhovor ze serveru I Like Music. Interview je zaměřeno především na nové album The Evolution Of Man a čerstvě vydaný single Say Nothing.
A taky se zde dozvíte, jakýže má názor na japonský megahit Gangnam Style :D
Přeložila Šárka Gardo


Téměř před rokem jsme zde seděli s britským popovým chlápkem Example, abychom si popovídali o jeho třetím albu Playing In The Shadows. Řekl nám, že práci na tomto albu miloval. O rok později dokončuje další album(!), jeho čtvrté, The Evolution of Man.
O uveřejnění jeho nového singlu Say Nothing v tomto týdnu a o mnoho novinkách z jeho hektického léta, kvůli tomu jsme mu zavolali pro menší rozhovor.

ILM: Dobré ráno Example. Jak se máš?
Example: Je mi fajn, jo. Nic jsem vlastně neudělal. Mám den volna.

ILM: Po tvém vystoupení v Celebrity Juice včera v noci mám teď dojem, že tě znám velmi intimně...
Example: Ou, skvěle. Jo. Můj manažer ohledně toho nebyl zrovna veselý. Ha. Myslím si, že když tam jdeš a nepřidáš se, můžeš si přihoršit. Představa, že žádný člověk nemá rád smích je komická... Takže jo, užil jsem si to.

Example na rady lékařů ruší evropské koncerty

6. září 2012 v 15:46

S touto zprávou přišlo na Twitteru BBC. Podle nás se ale ničeho obávat nemusíme. Myšlena jsou určitě vystoupení na španělské Ibize a Mallorce. Evropskou tour, která podle všeho proběhne až v dubnu, by to nemělo Elliotovo zranění nijak ohrozit. - stejně tak jako už nahlášené tour po kontinentech.
Přeložila Greenda

Example se nechal slyšet, že je nucen odpočívat po dobu následujících několika týdnů kvůli své zraněné noze.
Rapper má závažný zánět Achilové šlahy a lýtkových svalů a pod příkazem lékařů nebude vystupovat nejméně dalších 14 dní.
Hvězda se svěřila o svých problémech na Twitteru.
"Co děláte dnes ráno, lidi? Já ležím na břiše s balíčky mraženého hrášku, které mám na svých nohou. Tohle jsem já po většinu dne", řekl.
 
 

Reklama